İskele dünyasında dijitalleşmenin öncüsü:
LayPLAN SUITE

Günümüz dünyasında dijitalleşme tüm sektörlere yön vermeye devam ediyor. Dijitalleşme süreciyle birlikte oluşan şeffaflık; proje planlaması ve maliyet kontrolünde etkin bir rol almakta. Bu nedenle Layher, inşaat sektöründe ortaya çıkan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) konseptinin, geçici yapılarda iskeleye nasıl uyarlanabileceğini araştırmaya başlamıştır. İskele sistemleri, inşaat projeleri ve endüstriyel projelerden bağımsız olarak geçici köprü ve çatı sistemleri gibi bağımsız yapılar olarak da kullanılabilir. Layher, tüm bunları bir araya getiren SIM (İskele Bilgi Modellemesi) konseptini geliştirerek, iskele sistemlerinde dijitalleşmenin öncüsü konumuna geldi.

1. LayPLAN Classic:
Önceden tanımlanmış iskele uygulamalarının otomatik olarak planlanmasına izin vererek dijital planlamada bir başlangıcı kolaylaştırır. Şimşek İskeleden veya Allround İskeleden tasarlanmak istenen dairesel iskele, cephe iskelesi, kule iskele, hacimli iskele, merdiven kuleleri ve geçici çatılar için hızlı ve kolay şekilde çizim ve malzeme listesi elde etmenizi sağlar.

2. LayPLAN Material Manager:
Otomatik olarak malzeme listelerinin oluşturulmasını ve düzenlenmesini sağlar. Yapının kurulum planına göre malzeme listeleri etap etap çıkartılıp, düzenlenebilir.

3. LayPLAN CAD: Daha karmaşık geometriye sahip yapıların bir parçası olacak iskele sistemleri için LayPLAN CAD, içerisinde bulundurduğu 4000’e yakın parça çeşitliliğiyle büyük ölçekli projelerde dahi hızlı ve yaratıcı iskele sistemlerinin dizayn edilmesini sağlar. 3D modelleme sayesinde, iskele sistemleri ile yapı arasında çakışma kontrolleri sağlanır.

4. LayPLAN to RSTAB:
İskele yapılarının yapısal dayanım doğrulaması için genellikle çerçeve analiz programları kullanılır. LayPLAN TO RSTAB modülünü kullanarak, bir Allround İskele yapısı hakkında modellemeyle ilgili tüm bilgiler, Dlubal'dan RSTAB çerçeve analiz programına üç boyutlu olarak aktarılır. Bilgilerin otomatik olarak iletilmesi, model verilerinin yeniden girilmesine gerek olmadığı anlamına gelir. Bu, kullanıcının büyük bir zaman tasarrufu elde edeceği ve modelleme sırasında olası bir hata kaynağından kaçınacağı anlamına gelir.

5. LayPLAN VR Görüntüleyici: Ücretsiz LayPLAN VR Görüntüleyici, genel durumun gerçekçi bir mekansal izlenimini iletmek için iskele yapılarında sanal turlar yapılmasına olanak tanır. LayPLAN CAD'den alınan verilere dayanarak Layher, LayPLAN VR VIEWER'da görüntülenmek üzere sizin için VR modelleri oluşturabilir. VR sunumunuz için uzmanlarımız ve ekipmanlarımız ile size yerinde yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

LayPLAN Suite, sürecin her adımında sunduğu şeffaflık, proje planlaması ve maliyet kontrolünde sunduğu avantajlar sayesinde geleceğin iş modellemesinde yerini şimdiden almıştır.

Her türlü iskele sistem çözümleriniz için bizimle iletişime geçin!

BİRLİKTE DAHA YÜKSEĞE!