LAYHER, YENİLİKÇİ 3. GALVANİZLEME TESİSİ İLE İSKELE ÜRETİMİNİ GELİŞTİRİYOR.

Dünyanın en büyük sistem iskele üreticisi Layher’in 3. fabrikasında üretim başladı.

Layher'in "Tesis 3"ü resmi olarak faaliyete geçti. Bir aile şirketi olan Layher, Allround ürünleri için, yüksek düzeyde otomasyona sahip ve enerji tasarruflu bu üretim merkeziyle, gelecekte de müşterilerine hızlı teslimat olanağı ve yüksek ürün kalitesi sağlama taahhüdünü sağlamlaştırarak; önemli bir rekabet faktörüne imza attı.

Layher'in sistem iskele çözümlerinin hızlı teslimat hazırlığı ve yüksek ürün kalitesi, müşterileri için çok önemli bir gerekliliktir. Gelecekte de bunu garanti altına almak için, Layher, yıllar önce üçüncü bir üretim tesisi kurmaya ve böylece üretim kapasitesini genişletmeye karar verdi. Zaman alan onay prosedürlerinin ardından, nihayet 2021 sonbaharında inşaat çalışmalarına başlandı ve kısa bir süre önce resmi olarak planlandığı gibi üretime başlandı. Bu yeni tesisin üretime başlama nedeni, üretilen iskele sistemlerine olan talebin önemli ölçüde artmasıydı. Yönetim Direktörü Wolf Christian Behrbohm şöyle açıklıyor:

"Layher, yüksek düzeyde otomatik ve sürekli kontrol edilen üretim hatlarıyla, üretim kapasitelerini artırmak ve Layher'in yüksek kalite standartlarını sağlamak amacıyla, uzun vadeli ve tutarlı bir yatırım politikası izleyen güvenilir bir ortaktır. Tesis 3'ü kurarak müşterilerimizin Layher'in hızlı teslimatına güvenmeye devam edebilmelerini sağlamak için gereken doğru koşulları yarattık. İskele ile ilgili projelerin planlanan zamanda başlatılıp tamamlanmasının tek yolu budur. İskele ihtiyacı olan şirketler için, bu konu önemli bir rekabet avantajı sağlamaktadır. Ve her zaman söylediğimiz gibi amacımız müşterilerimizin başarısıdır.”, diye ekliyor.

En son teknoloji ve yüksek enerji verimliliği

Yaklaşık on bir hektarlık bir alana kurulan yeni tesis, inşaat sektörü, endüstri ve sahne teknolojileri sistemlerinde büyük ölçekli mühendislik kullanımına yönelik lider sistem çözümü olan Allround bileşenlerinin üretimi ve sıcak daldırmalı galvanizlenmesi için bağımsız bir üretim merkezidir.

Fabrika, tümüyle son teknoloji ürünü olarak inşa edilmiştir. Bu sadece, Layher'de her zaman olduğu gibi optimum üretim akışı, yüksek derecede dijitalleşme ile en son otomasyon ve depolama tekniklerini değil, aynı zamanda en yüksek enerji verimliliği ile de çalışmayı içeriyor. Yeni tesisin üretim alanları ve binaları, fotovoltaik sistem ve yüksek enerji verimliliği standardı BEG 40'a uygun olarak, üretim süreçlerinden geri kazanılan atık ısının kullanılmasına yönelik kapsamlı donanımlara sahiptir.

Sürdürülebilir operasyon odaklılık

Sıcak daldırma galvanizleme tesisindeki ön arıtma alanının tamamen kapatılması ve tesisin verimli filtreleme ve yeniden işleme ekipmanlarıyla donatılmış bölümleri gibi çeşitli önlemler, emisyonların yasal sınır değerlerinin oldukça altına düşmesini sağlayarak; atık hava, atık su ve gürültü emisyonlarını minimize eder. Bölgedeki çevresel etkileri telafi etmek amacıyla, mülk sahibi Langer ve Layher aileleri de, yerel halk için gözle görülür sonuçlar veren ve kısa sürede tamamlanabilecek projeler seçti. Bu önlemler arasında çeşitli hayvan türlerinin insani bir şekilde alternatif habitatlara yerleştirilmesi, cephelerin ve çatıların yeşillendirilmesi ve Zaber Nehri'nin bir kilometrelik uzunluğunun yeniden doğallaştırılması yer alıyor: alüvyonlu ormanlar ve çayırlar, farklı su akış hızları oluşturmak için nehir yatağının yeniden yönlendirilmesi ve uygun şekilde şekillendirilmiş nehir kıyıları. Amaç, tüm canlı organizmaların hem karada, hem de suda hareket ve yaşam ortamlarına fayda sağlayacak bir çevre koşulu yaratmaktır.

Amacımız; iskele kurulumunu daha kolay, hızlı ve güvenli bir hale getirmektir.

BİRLİKTE DAHA YÜKSEĞE!