ARAS MARINE’NİN ÖNCÜLÜK ETTİĞİ MUM (Multifunctional Underwater Machinery) PROJESİNDE LAYHER TERCİH EDİLDİ.

Aras Marine’nin % 100 yerli olarak üstlendiği bu özel projede, deniz altındaki 0 – 100 mm aralığındaki mıcırın istenilen kotta ve hassasiyette tesviyesini gerçekleştirmek için çok fonksiyonlu bir su altı mekaniğine ihtiyaç duyuldu.

Türkiye’de başka örneği olmayan bu özel projede Aras Marine sağladığı avantajlardan dolayı Layher İskele Sistemlerini tercih etti.


Layher Çözümleri; Askı İskele

Belirli zamanlarda su yüzeyine çıkarılacak bu platformun bakımında, yerden iskele kurulumunun mümkün olmaması ve bakım ekibinin daha güvenli bir ortamda çalışma gerekliliği askı iskele ihtiyacını doğurmuştur. Bu sistemi kullandığı özellikli parçaları ile en güvenli şekilde uygulamaktadır

Platformun su altında olacak olması ve uzun yıllar dış etkenlere (Klor, Kimyasallar vb.) maruz kalacak olması sebebiyle korozyona karşı koyacak galvaniz kalınlığına ve yüksek dayanıma sahip bir iskele kaçınılmaz olmuştur.

Kurulacak olan iskelenin güvenli olmasıyla beraber hızlı kuruluma sahip olması ve makineye ekstra yük getirmemesi beklendiğinden; yüksek malzeme kalitesi sayesinde et kalınlığını azaltarak hafifliğiyle öne çıkan Layher markası tercih edilen iskele olmuştur.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele'nin diğer tercih edilme nedenleri;

  • Kamalı kilit sistemi: Yüklerin doğrudan dikmelere aktarılması
  • Sıcak galvanizleme: Neredeyse hiç bakım gerektirmeme
  • Kalite: Seçilmiş malzeme ve hassas üretim, düzenli kalite kontrolleri
  • Deneyim: En az sayıda malzeme kullanımıyla en yüksek taşıma kapasitesi için tasarlanmış “Orijinal” modüler iskele sistemi
  • Tam uyum: Montaj ve sökme sırasında zamandan tasarruf; ergonomik açıdan rahat çalışma

Kullanımda esneklik: Titizlik gerektiren görevlere yüksek uyumluluk; diğer Layher sistem ve ürünleriyle birlikte kullanılabilme

LAYHER ALLROUND İSKELE – HÜNERLİ. SAĞLAM. SINIRSIZ.

Layher Allround iskele, kendine özgü yerel sorunlara en iyi şekilde uyum sağlar:

Az sayıda temel parça – dikme, yan eleman, diyagonal eleman, kalas neredeyse sınırsız kullanım için temel oluşturur, bunların ötesinde sistemde, özel çözümler için çok sayıda ek parça mevcuttur;

Tüm çelik parçalar sıcak galvanizlenmiştir, dolayısıyla uzun ömürlüdür ve hemen hemen hiç bakım gerektirmez;

48.3 mm çapında boruların kullanımı, her zaman, geleneksel borular ve bağlantı parçaları kullanan iskelelerle birleştirilme veya genişletilmeye izin verir.

Asılı İskele Kelepçeleri

Mevcut konsollara ve I veya U kesimlerine asılır. Perçinli yarı kelepçeyle (48.3 mm iskele boruları için) 15 kN'luk izin verilen bir yüke sahiptir.

Kiriş Kelepçesi

48.3 mm iskele boruları için yüksek flanş genişlikleri için oldukça avantajlıdır. Flanş bağlantısı her zaman iki kiriş kelepçesi kullanılarak yapılır. İzin verilen yük 9 kN kiriş kelepçesi başına dikey ve yatay yönde.

Geçiş Platformları

Geçiş platformlarıyla iskele içinden tırmanışlar gerçekleştirilir. Bu ürünler DIN EN 12811 gereklerine uygundur ve içten tırmanma için ayrı veya entegre kat merdivenleriyle edinilebilir...

İskele Bağlantı Boruları

Standart iskele boruları çelik (galvanizli) veya alüminyum, iskele kelepçeleri ile birlikte, normal versiyon dışındaki uzatmalar için.

Çelik Platform

Perfora edilmiş ve kaydırmaz çalışma alanına sahip sıcak daldırma galvanizli çelik sayesinde dayanıklı ve sağlam bir iskele platformu.

Platform uzunluğuna bağlı olarak yük sınıfı 6’ya kadar kullanılabilir.

Her türlü iskele sistem çözümleriniz için bizimle iletişime geçin!