STAR REFİNERİ, İOT-VİTO tankları LAYHER ile yükseliyor.

STAR Rafineri’nin (SOCAR Turkey Aegean Refinery) temeli 25 Ekim 2011 tarihinde atıldı.

Türkiye’nin ilk stratejik yatırım teşvik belgesini alan STAR Rafineri, Petkim Yarımadası’nda yaklaşık 2.400 dönümlük alana kuruluyor.

Ural, ‘Azeri Light’ ve Kerkük gibi çeşitli ham petrol türlerini işleyebilecek olan STAR Rafineri toplamda, 63 tank ile yaklaşık 1 Milyon 640 bin m3 depolama kapasitesine sahip olacak.

STAR Rafinerisi, İspanyol Técnicas Reunidas, İtalyan Saipem, Güney Koreli GS Engineering ve Japon ITOCHU firmalarının oluşturduğu (TSGI) uluslararası konsorsiyum tarafından inşa ediliyor. Dünya devi olan bu dört firma ile anlaşmalar, 20 Mayıs 2013 tarihinde imzalandı.

Türkiye’nin ilk özel sektör rafinerisi olan STAR Rafineri’nin toplam maliyeti 5.6 Milyar Dolar’a ulaşacak. Bu tutarın 3.29 Milyar Dolar’ı proje finansmanı kredisiyle, 2.4 Milyar Dolar ise öz kaynaklardan sağlanacak.
Star Rafineri projesinin 2018 yılında bitirilmesi planlanmaktadır.

Ana yüklenici firmalar arasında yer alan İOT-VİTO Mühendislik firması, 1.2 Milyon m3’ lük tankların anahtar teslim yapımını üstlenmiş olup; projelerinde LAYHER İSKELE SİSTEMLERİ’ni tercih ediyor.

Zamana karşı yarışılan, saniyelerin bile kıymetli olduğu projede izolasyon işleri ve çatı çalışmaları için; 52m çapında, 15m yüksekliğinde tank etrafı iskele kurulumu Layher Allround® İskele ile 6 gün gibi rekor sayılacak bir sürede sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Layher’in dahiyane bağlantı teknolojisi sayesinde silindir veya küre şeklinde tank etrafına istenilen açıda iskele kurulumu çok daha hızlı ve basit hale gelmekte.

Star Rafineri, tank içi çalışmalarında Layher Allround® Mobil iskeleler göz dolduruyor!

Layher Allround® İskele geniş ürün yelpazesi ve pratik çözümleri ile kumlama, boyama ve kaynak işleri için tank içlerine istenilen ebatlarda mobil (hareketli) iskele oluşturabilmekte ve yapılacak işleri akılcı çözümleri ile daha ekonomik hale getirmekte.

  • Her biri 1.200 kg yüke kadar taşıma kapasitesine sahip tekerlerin kullanımıyla, mobil iskele ister tank içinde kumlama işlerinde; ister tavandaki kaynak işlerinde rahatlıkla kullanılabilmekte.
  • Özellikle tank giriş (manhole) çaplarının 60 cm olduğu tanklarda, bir üst kata erişim için kapaklı geçişlerin kullanılamaması kat arası geçişleri sıkıntılı hale getirmekte. Layher geniş ürün yelpazesiyle; kendi geçiş sistemini bindirme yatay elemanlar, çelik aralık örütücüler ve portatif merdivenler ile kolaylıkla sağlayabilmekte ve katlar arası geçişi güvenli hale getirebilmekte.
  • Yarım kelepçe boru bağlantısı ile istenilen noktadan dikme oluşturulabilmekte, 50cm ve 100cm korkuluklar ile İş Sağlığı ve Güvenliği kriterleri üst düzeyde tutulmakta.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele Sisteminin Avantajları

  • Sistemin tüm parçaları korozyona karşı 60-80 µm sıcak daldırma galveniz ile korunmaktadır.
  • Kurulumunu tek bir kişinin bile yapabileceği şekilde tasarlanan bu sistem çok hızlı kurulur ve sökülür.
  • Sadece 500 gr’lık çekiç yardımıyla kurtağzı geçişi ile flanşa bağlantı yapılır ve kama ile sıkılaştırılır.
  • Dahiyane - Tek düzeyde 8 bağlantı, otomatikman oluşturulan dik açılar ve esnek açı seçimi, montaj güvenliği, malzeme tasarrufu.
  • Geniş kapsamlı parça programı - Uygulamada sınır tanımama, akıl almaz olanaklar, özel çözümler; diğer
  • Layher sistemleri ve ürünleriyle birlikte kullanılabilme.
  • Hatasızlık - Montaj sırasında zamandan tasarruf - Güvenli kullanım.

Layher Allround iskeleleleri TS EN 12810 ve 12811 normlarına tamamen uymaktadır.