Projenin Adı: Khabat Termik Santral Projesi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Elektrik Bakanlığı için Erbil’de 2x150 MW elektrik üretim kapasitesinde 2 Fuel Oil/Dizel Fuel Oil Kazan ve 2 Buhar Türbini-Jeneratör Seti ile elektrik üreten termik elektrik santralı EPC projenin yapımını POSCO E&C ana yüklenici olarak üstlendi. POSCO E&C firmasının alt yüklenicisi olarak GAMA Güç Sistemleri tarafından gerçekleştirilmekte olan Santralın tamamlanması ile yıllık 1.600 GWsaat enerji üretimi Irak’a önemli bir katkı sağlayacak. 2017 yılı itibari ile genel proje ilerlemesi, mühendislik ilerlemesi, satın alma ve lojistik ilerlemesi, genel inşaat-montaj ilerlemesi %100’e yaklaşmışken, bu yıl sonuna kadar sadece devreye alma ilerlemesi ile projenin tamamlanması beklenmektedir.

Layher uzun yıllara dayanan endüstriyel ve inşaat sektörlerindeki saha tecrübeleriyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada, 5 kıtada uzman mühendisleri ile müşterilerine; Yerinde keşif, mühendislik çözümleri ve projelendirme hizmetlerini eksiksiz olarak sunmaktadır. Bununla birlikte satın alınan ürünle ilgili tüm eğitim ve danışmanlık hizmetlerini gerek müşteri şantiyesinde gerekse İstanbul-Tuzla’ da bulunan Genel Müdürlük adresimizde eksiksiz olarak sağlanmaktadır.

Khabat Şantiyesinde Verilen Eğitimden kareler

Gama Khabat şantiyesinde ulaşılması zor görünen bir çok noktada Layher Allround® (Flanşlı) İskeleler, düz cephelerde ise Layher Blitz® (Şimşek) iskeleler kullanılmıştır.

İlk başlarda karmaşık yerlerde sadece boru&kelepçe kullanan iskeleciler, Layher Uzman Eğitmeni Gündüz Işıktaş tarafından verilen detaylı teorik ve pratik sistem iskele eğitimleri sayesinde, boru&kelepçeye göre 3-4 kat daha hızlandıklarını belirtmişlerdir.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele, başta endüstriyel tesisler olmak üzere, gemi yapım ve onarımlarında, sanat yapılarında, enerji santrallerinde,Uçak bakım-onarım, çimento vb. fabrikalarda; tünel, baraj gibi yapılarda ve her türlü cephe çalışmalarında kullanılabilen çok yönlü bir iskele sistemidir.
Layher Allround® (Flanşlı) İskele, benzersiz bağlantı tekniği sayesinde, güvenli ve sağlam bir şekilde dik bileşenler üzerine kaynaklanmış, “flanş” diye tabir edilen çok yönlü sekiz bağlantı noktasından oluşur.

Layher Allround® (Flanşlı) İskele Sisteminin Avantajları

  • Kurulumunu tek bir kişinin bile yapabileceği şekilde tasarlanan bu sistem çok hızlı kurulur ve sökülür. Sadece 500 gr’lık çekiç yardımıyla kurtağzı geçişi ile flanşa bağlantı yapılır ve kama ile sıkılaştırılır.
  • Dahiyane -Tek düzeyde 8 bağlantı, otomatikman oluşturulan dik açılar ve esnek açı seçimi, montaj güvenliği, malzeme tasarrufu.
  • Geniş kapsamlı parça programı -Uygulamada sınır tanımama, akıl almaz olanaklar, özel çözümler; diğer Layher sistemleri ve ürünleriyle birlikte kullanılabilme.
  • Hatasızlık -Montaj sırasında zamandan tasarruf – Güvenli kullanım.

Layher Allround iskeleleleri TS EN 12810 ve 12811 normlarına tamamen uymaktadır.

Layher Blitz® (Şimşek) iskeleler; Basit ve tartışmasız en hızlı monte edilen geçmeli çerçeveden oluşan bu sistem cepheler için mükemmel çözümler sunar. Sadece altı temel element ile -çerçeve, platform, korkuluk, tekmelik, çapraz ve ayarlı ayak mili- Layher klasiği olarak “Şimşek hızında” iskele kurulur. Her türlü ihtiyaca cevap vererek geniş ara elemanlar, kelepçeler ya da konsol gibi parçalar bütün sistemi tamamlar.

Layher Blitz® (Şimşek) İskele Sisteminin avantajları

  • Sistemin tüm parçaları korozyona karşı 60-80 µm sıcak daldırma galveniz ile korunmaktadır.
  • Kurulumunu tek bir kişinin bile yapabileceği şekilde tasarlanan bu sistem çok hızlı kurulur ve sökülür. Çerçeveler birbirine geçirildikten sonra, sadece 500 gr’lık çekiç ve nadiren kullanılan 19 / 22 anahtar yardımıyla çaprazlar sisteme dahil edilir..
  • Tam uyum - Montaj ve sökme sırasında zamandan tasarruf, ergonomik açıdan rahat çalışma.
  • Uygulamada esneklik -Her türlü yapı çalışmasına uygunluk, diğer Layher sistem ve ürünleriyle birlikte kullanılabilme.
  • Kapsamlı, komple parça programı, malzemeye, seçilen yük ve uygulamaya göre standart uzunluklar.

Layher Blitz® (Şimşek) İskeleler TS EN 12810 ve 12811 normlarına tamamen uymaktadır.